Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pityókás fügedzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1.5 kg érett füge
1.4 kg kristálycukor
2.5 dl vörösbor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom leve
1 tasak zselé fix

Elkészítés:
5 evőkanál cukrot félreteszünk.A fügét nagyobb darabokra vágjuk , majd a cukorral borral és a fahéjjal összekeverjük.Lefedjük és 12 órára a hűtőbe tesszük.A zselé fixet az 5 kanál cukrot,összekeverjük,hozzáadjuk a citromlét,és az előkészített fügéhez adjuk.Fedővel lefedve 15 percig forraljuk.Forrón üvegekbe töltjük,lezárjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihülni.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pityókás ponty » Pityókás szilvás gombóc » Pityókás őzragu » Az én hagyma-csatnim
» Rumos gyümölcsök » Meggy és szilva eltevése » Citrom-vodka befőtt » Narancsíz
» Szőlődzsem » Szeder lekvár » Mézes almalekvár » Eper rumban
» Paprikakrém 2 » Birsalmakompót frissen » Sárgabarack lekvár » Narancsos sárgarépa lekvár


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.