Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pizzás tallér recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Hozzávalók

500 g liszt
100 g trappista sajt
30 g friss élesztő
100 ml tej
1 kiskanál kristálycukor
150 ml tejföl
100 g Rama
2 tojás
1 evőkanál só
Tetejére

pizzakrém
pizza fűszerkeverék
házi ketchup
150 g trappista sajt

Elkészítés:
1.A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, sót,Ramát, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, egy egész tojást, és egy tojássárgát. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig.
2.A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1.5-2 cm vastagra, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat.
3.Ezeket tegyük tepsibe, egymás mellett kellő távolságot hagyva, mert sütés közben megdagadnak. A sütőt kapcsoljuk 190 C-ra.
4.A tallérok tetejét kenjük meg házi ketchuppal, vagy ízlés szerinti fűszerekkel elkevert pizzakrémmel, és szórjuk meg reszelt trappista sajttal.
5.Tegyük a sütőbe, 190 C-on süssük 20-25 percig. Melegen a legfinomabb, de hidegen is nagyon ízletes és puha omlós.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizzás táska (paleo) » Pizzás muffin egyszerűen » Ropogós kókusztallér » Mazsolás tallér
» Pizzás táska » Zserbó tallér » Pizzás Muffin Frakk módra » Kókuszos-csokoládés tallér
» Marcipántallér » Sajtos tallér gofrisütőben » Ropogós tallérok » Pizzás kifli
» Pizzáskifli » Diós-mazsolás tallér » Diótallér » Kókuszos tallér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.