Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Polenta con formaggio (Polenta sajttal átsütve) recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
-25 dkg kukoricadara
-8 dkg vaj
-2 hagyma
-3 ek olivaolaj
-só
-frissen őrölt feketebors
-szerecsendió
-15 dkg mozzarella,- szeletekre vágva
-3 ek vágott petrezselyemzöld
-5 dkg frissen reszelt parmezán

Elkészítés:
Egy fazékban felforralok egy liter vizet egy tk sóval, beleszórom a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverem.
Takarékra veszem a lángot és időnként megkeverve 45 percig főzöm. Belekeverek 3 deka vajat.
Kb 1 centi vastagon rákenem egy munkafelületre és hagyom kihűlni. Kerek formákat szúrok ki belőle. A hagymát vékony karikákra vágom.
Az olajat felhevítem és a hagymát abban üvegesre párolom, sóval, borssal, szerecsendióval erősen megfűszerezem.
Egy felfújt formát kivajazok, majd elterítek benne néhány hagymakarikát, erre a polentaszeletek egy részét és vajforgácsokat. Mozzarella, petrezselyem és parmezán jön rá. Ezt a rétegzést addig csinálom, míg a hozzávalók el nem fogytak.
A tetejére parmezán kerül, amit vajforgácsokkal szórok meg.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm.

Tanácsok:
Polenta = Az olaszok puliszkája

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajttal töltött gomba » Zöldséges polenta » Rakott kel sajttal » Padlizsánkrém juhsajttal
» Sajttal sült kelbimbó » Csicsóka gomolyasajttal » Csirkemell sajttal » Falatkák kétféle sajttal
» Tepsis cukkini krémsajttal » Sajttal töltött falatkák » Lencsepüré sajttal » Muffin juhtúróval, sajttal
» Sajttal töltött alma » Sajttal töltött rizsgolyó » Sajttal sült csirkemell » Fasírt sajttal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.