Tutireceptek.hu fejléc

Pontyhalászlé recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fejenként 25-30 dkg ponty, 1-1 db fej és farok 1 nagy fej vöröshagyma, őrölt pirospaprika, 1-1 db tv-paprika, paradicsom és csípős paprika.

Elkészítés:
A felkarikázott hagymát a fejjel és a farokkal addig főzzük a pirospaprikás vízben, míg kellőképp megpuhul és a hús leválik a csontról. Ekkor egy paradicsomprés segítségével áttörjük a halat a hagymával együtt. Az így keletkezett alap léhez adjuk a halszeleteket, paradicsomot és erős paprikát, sózzuk és még 30-40 percig főzzük. Keverni nem szabad, nehogy szétessenek a halszeletek, ehelyett az edényt mozgatjuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pontyhalászlé egyszerűen » Disznótoros orjaleves » Gazdag leves darált hússal » Édeskömény krémleves
» Árpagyöngyleves » Kedvenc zöldséges leves » Egyszerű zeller leves » Spanyol csirkeleves
» Csirke - csupor » Fokhagyma télre » Pikáns francia hagymaleves » Sütőtökpüré-leves
» Kelkáposzta leves » Anyukám tojáslevese » Savanyú aprólékleves » Sült hal rizsliszttel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.