Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pontyragu puliszkagombóccal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
# 60 dkg pontyszelet
# 2 evőkanál olaj
# 1 evőkanál liszt
# A raguhoz:
# 10 dkg húsos szalonna
# 1 kis fej hagyma
# 10 dkg piros húsú paprika
# 5 dkg gomba
# 5 dkg savanyú uborka
# 1 teáskanál tárkony
# 2 dl tejföl
# A puliszkagombóchoz:
# 2 dl tej
# 3 dkg vaj
# 15 dkg kukoricadara

Elkészítés:
Előkészítés: A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az uborkát karikákra vágjuk.

Elkészítés: A halat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát 1-2 percig elősütjük. Tányérra tesszük. A visszamaradt zsiradékban kipirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk kicsit. Végül rátesszük a paprikát és a gombát. Sózzuk, beletesszük a tárkonyt, az uborkát, majd a tejfölt. Ebbe a raguba tesszük vissza a halakat, és összepároljuk kíméletesen 5-6 percig, ha kell pici vizet, vagy fehérbort lehet aláönteni.

Tanácsok:
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag körettel: 532 kcal


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pontyragu » Tejszínes sült halfilé » Fűszervajas fogas nyárson » Halfilé sáfrányos vajjal
» Halas labdák » Csukapörkölt. » Ropogós gyömbéres hering » Halvagdalt
» Tőkehal mustármártással » Hal lecsósan » Fokhagymás sült csuka » Hal finom bundában
» Zöldséges tengeri halfilé » Roston sült lazac » Mazsolás-tejszínes harcsa » Fokhagymás ponty


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.