Tutireceptek.hu fejléc

Porcsinfözelék recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 1 pohár pirított zabpehelyliszt
- 1 púpozott tál megmosott porcsin (portulaca oleracea)
- 1 kocka Gemüzebrühe (zöldségleves kocka), sótlan
- 0,5 pohár vega-tejfől/ növényi tejszín
- 1 ek hidegensajtolt tökmagolaj
- 1 ek pirított zabpehely
- 1 ek TAMARI
- 1 pohár tisztított víz

Elkészítés:
- A vízben feloldjuk a zöldségkockát, beleteszük a zabpehely lisztet, a vega-tejfölt, a hidegensajtolt olajat, a TAMARIt, jól elkeverjük.
- A porcsint apróbb darabokra tépkedjük, és mixerbe tesszük, ráöntjük a keverék felét, összeturmixoljuk.
- Majd a másik felét is és tovább turmixoljuk.
- Hidegen is tálalható, de kíméletesen egy kicsit fel is melegíthetjük.

Tanácsok:
- Tálaláskor zabpehellyel, egy-két levéllel diszíthetjük.
- A tejfölt/tejszint utólag is bele csöpögtethetjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott "szejtán" » Túróval töltött gombafejek » Bolognai spagetti másképp » Inkák ősi eledele
» Zabkó » Tökös Lasagne » Karcsúsító reggeli » Búzaleves
» Máglyarakás kölesből » Zöldséges árpa leves » Ropogós garnélarák » Kovász
» Polipsaláta » Köleskrém-leves » Barnarizs-rakottas » Sajtos hajdinagombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.