Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 szál nagyobb méretű póré hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 csomag friss petrezselyem,
2 db zsenge sárgarépa,
2-3 dl főzőtejszín,
1/2 kg húsleves leve (lehet 2 leveskockából is),
Só,
fehér bors,
curry,
őrölt szerecsendió,
kakukkfű,
5 dkg margarin,
kevés olívaolaj.

Elkészítés:
A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, rakjunk minden fűszerből egy kanállal bele. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz. Ezután öntsünk hozzá egy kicsi húslét, amit további öt percig hagyjunk párolni, aztán adjuk hozzá a főzőtejszínt is. Egy botmixerrel vagy egy turmixgépben passzírozzuk össze a maradék húslevest és öntsük hozzá.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadgalamb póréhagymával » Fokhagyma-krémleves » Gesztenyekrémleves » Diós szárnyas-krémleves
» Narancsos répakrémleves » Málnakrémleves » Könnyű cukkíni krémleves » Zöldség Krémleves
» Sütőtökkrémleves sajttal » Hideg Uborkakrémleves » Póréhagymás szalonnás pite » Halkrémleves garnélával
» Uritök krémleves » Cékla krémleves » Póréhagymás saláta » Pórékrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.