Tutireceptek.hu fejléc

Porhanyós sajtos (80 darabhoz) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
15 dkg vaj,
20 dkg Pannónia sajt,
2 dl tejszín,
1 kávéskanál pirospaprika,
fél kávéskanál sütőpor,
25 dkg liszt,
csipet só,
2 tojássárgája a megkenéshez,
mák,
szezámmag,
apróra vágott pisztácia, köménymag,
mandulaforgács a díszítéshez

Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a vajjal, a tejszínnel, teszünk bele sót, pirospaprikát.
A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, és a masszába dolgozzuk. Az omlós tésztát három részre osztjuk,
alufóliába burkoljuk, és hideg helyen, hűtőszekrényben 2 órát pihentetjük. A cipókat egymás után kivesszük
a hűtőből, és lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle,
és miután mind a három cipóból elkészültek a formák, kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk.
A tojássárgákat egy evőkanál vízzel jól felverjük, és megkenjük vele a különböző formájú aprósüteményeket.
A tetejüket felváltva megszórjuk mákkal, szezámmaggal, köménymaggal,
de tehetünk rájuk durvára vágott pisztáciát vagy mandulaforgácsot. A sütőt 200oC-ra felmelegítjük,
és a tésztát középső sínen 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve tortarácsra helyezzük, amíg kihűl.

Tanácsok:
A porhanyós sajtos süteményt készíthetjük Gorgonzola sajtból is, ahogy az olaszok szokták.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos pogi » Sajtos szendvics » Gombás-sajtos karaj » Legényfogó sajtos perec
» Sajtos fasírt » Kecskesajtos kifli » Kecskesajtos pulykasaláta » Habart sajtos tojás
» Sajtos perecek » Sajtos-brokkolis pulyka » Sajtos pogácsa gyorsan » Sajtostallér
» Sajtos lángos » Juhtúrós sajtos rudak » Sajtos Gnocchi » Sajtos-túros kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.