Tutireceptek.hu fejléc

Pörkölttel töltött burgonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 8 közepes méretű krumpli
- 1 nagyobb adag maradék pörkölt
- 1 gerezd fokhagyma
- friss saláta vagy csalamádé
- vaj
- só

Elkészítés:
1. Magunk elé húzzuk a pörköltes lábast, a szaftból kihorgásszuk a húsukat, apróra vágjuk vagy megdaráljuk az így szerzett zsákmányt.
A burikat meghámozzuk, majd hosszában lyukat fúrunk mindegyikbe egy magházkihúzóval vagy ahhoz hasonló eszközzel.

2. A kifúrt krumplikból kihúzzuk a lábunk alatt tétlenkedő kisded ujjacskáját, helyét megtömjük a fincsi husival.
A külsejüket sóval megszórjuk, valamint megkenjük a fokhagymával (összezúzzuk előtte naná) elkevert vajjal.

3. A töltött krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk, a masnit hanyagolhatjuk.
Forró sütőben körülbelül 45 percig sütjük.
Utána a kis csomagokat kibontogatjuk és ha nem elég puhák a krumplik még visszatoljuk, és készre sütjük.

4. A pörkölt szaftját ne adjuk oda Bodrinak, forrósítsuk fel és a megsült krumplikat félig leöntjük vele.

Köretként csalamádét adunk hozzá vagy friss salátát.

Tanácsok:
Egyszerűen elkészíthető, maradékot felhasználható recept, nálunk favorit :)

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás-sajtos rúd » Burgonyás pogácsa » Túróval töltött fánk » Rakott burgonya sonkával
» Karfiol burgonyával » Burgonyás pogácsám » Töltött krumpli » Virslivel töltött csirke
» Sajttal töltött virsli » Burgonyagombóc leves 2. » Májkrémmel töltött krumpli » Májas töltött zsemle
» Töltöttkáposzta » Töltött káposzta tejföllel » Vega töltött burgonya » Burgonyás knédli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.