Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Portói eper (4 adag) recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
40 dkg friss, érett eper
2 evõkanál méz
3 cl Maraschino likõr
2,5 dl portói bor
1,5 dl száraz fehérbor
mentalevél a díszítéshez

Elkészítés:
-az epret megtiszttítjuk, megmossuk
-a nagyobb szemeket négyfelé, a kisebbeket kétfelé vágjuk
-óvatosan összekeverjük a mézzel és a likõrrel, majd hûvös helyen egy órányit hagyjuk állni
-4 szép, talpas poharat lehûtünk
-a kétféle bort összekeverjük, ráöntjük az eperre
-elosztjuk a poharakba, mentalevéllel díszítjük

Tanácsok:
A különleges frissítõ aromája 10-12 ºC-on a legjobb, így a legjobb az ízkavalkád. Az összes eddig kiírt receptem közül apu ezt szereti a legjobban. Vajon miért? :-) Szerintem mindenkinek van egy tippje B-)


A receptet beküldte: tigirl17


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» DAIQUIRI » Janet howard » Vodka kávélikőrrel » Mexicano
» Apricot Smoothie » Frozen Fruits » Depth charge » California Dream
» Mai Tai(Kata-féle) » Erdei gyümölcsös bomba » Yo Yo » Gránátalmás Bellini
» Rumtopf (agglegénykompót) » Szőlős limonádé » Tia alexandra » Narancsos pezsgőkoktél


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.