Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Provanszi csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1.5 kg csirkehús (filé),
4 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 db zeller,
2.5 dl csirkehúsleveslé,
20 dkg paradicsom (lucullus),
4 evőkanál búzaliszt (finom),
3 evőkanál fehérbor (száraz),
petrezselyemzöld (szárított),
só,
fehérbors (őrölt).

Elkészítés:
A csirkét bőrözd le, csontozd ki, a hagymát és zellert vágd apróra.
Mély serpenyőben vagy lábasban hevítsd az olajat a vajjal, süsd rajta a csirkét mindkét oldalán aranybarnára, vedd ki szűrőkanállal.
A zsiradékon süsd a hagymát a zellerrel kb. 5 percig.
Keverd bele a lisztet, majd lassan öntsd hozzá a csirkehúsleveslét.
Tedd rá a paradicsomot, keverd amíg felforr.
Sózd és borsozd.
Tedd bele a csirkét, a bort és a petrezselymet, párold lefedve kb. 30 percig, amíg a csirke megpuhul.
Tálald burgonyával körítve.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú csirkezúza » Olivás-rozmaringos csirke » Tejfölös csirkepaprikás » Almás, sajtos csirkemell
» Csirke jóasszony módra. » Currycsirke spenóttal » Tavaszi csirke körtével » Epres csirkemell rolád
» Almás-gyömbéres csirkemell » Kínai gombás csirkeleves » Csirkemell barackosan » Kapros-juhtúrós csirke
» Burgonyás-tepsis csirke » Csirkemell pehelybundában » "lábatlan csirke" » Túrós Csirke


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.