Tutireceptek.hu fejléc

Pulyka költemény recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg pulykamell,
3 zöldpaprika,
2 fej vöröshagyma,
10 dkg gomba,
6 evőkanál olaj,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
2 evőkanál tejszín,
2 tojássárgája, 1
evőkanál apróra vágott petrezselyem,
20 dkg darált hús,

őrölt bors,
1 kiskanál pirospaprika,
2 evőkanál reszelt sajt,
2 paradicsom,
2,5 dl fehérbor,
1,5 dl húsleves (kockából)

Elkészítés:
A húst finoman kiverjük, hogy minél nagyobb szeleteket kapjunk. A paprikát, a hagymát és a gombát két evőkanál olajon megpároljuk. A zöldségek felét félretesszük mártásnak, a másik feléből elkészítjük a tölteléket. Zsemlemorzsát, tejszínt, tojássárgáját, darált húst, sót, őrölt borsot, pirospaprikát, keverünk hozzá, és egyenletesen a hússzeletekre kenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. A húst föltekerjük, és erős cérnával összekötjük. A húsrolókat a maradék olajon minden oldalán átsütjük. A megmaradt hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb szeletekre vágjuk, a hústekercseket a hagymával, a paradicsommal a serpenyőben visszamaradt pecsenyelével tepsibe tesszük, és rálocsoljuk a fehérbort. Előmelegített sütőben puhulásig sütjük. A tepsiben visszamaradt pecsenyeleves hagymát, paradicsomot, a félretett zöldségekkel összeforraljuk, majd turmixoljuk. A húsrolókat szeleteljük, petrezselyemmel díszítjük, a mártással együtt tálaljuk

Tanácsok:
Karácsonykor ezt mindig megcsdinálom, a siker soha nem marad el!


A receptet beküldte: julianna54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges pulykacomb » Spenótos pulykamell » Zöldséges pulykafalatok » Ünnepi töltött pulyka
» Pulykafasirt » Gyümölcsös pulykamell » Barackos pulykamell » Pikáns pulykaragu
» Gombás pulykamell » Töltött pulyka » Pezsgős pulyka » Elzászi pulykapecsenye
» Rakottpulykacici » Rántott pulykamell » Stefánia pulyka » Magyaros kapros pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.