Tutireceptek.hu fejléc

Pulykaérmék vitaminkörettel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg hosszú szemű rizs,
75 dkg zsenge sárgarépa,
2 evőkanál margarin,
1 teáskanál curry,
1 teáskanál ételízesítő,
8 pulykaérme (8 dkg-mosak kb.)
8 vékony szelet bacon,
1 evőkanál olaj,
1 evőkanál ételsűrítő,
1 teáskanál cukor,
késhegynyi római kömény,
só,
fehér bors,

a díszítéshez:
koriander vagy petrezselyemzöld

Elkészítés:
A rizst 6 dl forrásban lévő sós vízben, fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 20 perc alatt megpároljuk. A sárgarépákat lekapargatjuk, és kevés zöldet rajtuk hagyunk. A margarint lábosban felhevítjük, és beleszórjuk a curryt. A megmosott, megtörölt sárgarépákat az edénybe tesszük. Cukorral, római köménnyel megszórjuk, 2 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Beleszórjuk az ételízesítőt, és fedő alatt kb. 15 percig főzzük. A baconnal körbetekert pulykaérméket sóval, borssal megszórjuk, és a forró olajon mindkét oldalukat 1-1 percig pirítjuk. Közepes hőfokon kb. 4 perc alatt mindkét oldalukat készre sütjük.

A sárgarépát kivesszük. A visszamaradt folyadékot az ételsűrítővel elkeverjük, és kb. 2 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, majd belerakjuk a sárgarépát. A pulykaérméket a rizzsel és a mártásos sárgarépával tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundában sült pulykaérmék » Rakott hagymás csirke » Tepsis tejszínes csirke » Dán rakott csirke
» Temesvári sertéstokány » Pácolt hús Vicky módra » Diplomata szelet » Barackos karaj
» Csíki kakas » Tavaszi rakottas » Tejfölös, kapros hús » Furcsa csirke.
» Pulykamell sajtmártással » Dubarry őszibarackkal » Zelleres párolt pulykamell » Tavaszi csirkebrassói


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.