Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pulykahúsos tál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 50 dkg pulykahús
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evők. pirospaprika
- 1 evők. sűrített paradicsom
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 3 tojás
- 1 csipet chili,
- margarin a tál kikenéséhez

Elkészítés:
A burgonyát félig puhára főzzük héjastól, majd tisztítás után karikára vágjuk. A húst a hagymával együtt szép pirosra sütjük. Megszórjuk sóval, borssal, a fokhagymával, a petrezselyemmel és a pirospaprikával. Hirtelen erős tűzön megpirítjuk, közben rátesszük a paradicsom pürét, ha sűrű kis vízzel hígitjuk, de a végén sűrűnek kelle lenni. A tálba alulra burgonyát teszünk, gyengén sózzuk, borsozzuk, ráterítjük a húst, majd burgonyával befedjük. A tejszínt, a tejfölt, a tojásokat, a csipet chilit jól összekeverjük, és ezzel a mártással öntjük le a burgonyát. A sütőben kb. 40 percig sütjök. Forrón salátával tálaljuk.

Tanácsok:
Lehet dupla adagból készíteni a mártást, szaftosabb lesz!


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-pulykahúsos pita » Túrógombóc » Libahússal rakott kel » Rácz csirke
» Almás csirkemájas serpenyő » Lasagne á la Judit » Sonkás-kolbászos tészta » Mandulás rakott pulyka
» Borsópörkölt húsgolyókkal » Lencsefazék » Temesvári sertésszelet » Húsos burgonyás gomboc
» Zöldséges, rakott hús » Sonkás rizssaláta » Majorannás rakott zöldbab » Csibecomb dióban


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.