Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamell sajtmártásos karfiollal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pulykamell (de a tepsi méretétől függ)
1 karfiol
1 liter tej
2-3 kanál finomliszt
40 dkg sajt
1 gerezd fokhagyma

bors
olaj
vaj vagy margarin
zsemlemorzsa
ételízesítő

Elkészítés:
A pulykamelleket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. A hússzeleteket elősütjük, de nem píritjuk meg. Közben feltesszük főni a rózsákra szedett karfiolt egy kis sós, ételízesítős vízben (ha rakunk egy kis tejet a vízbe, akkor megőrzi a fehérségét és nem sárgul be), majd elkészítjük a sajtmártást. Felteszünk kb. 6 deci tejet melegedni, majd 2 evőkanál lisztet kikeverünk egy kevés tejjel, és belekeverjük. Addig-addig kevergetjük, amíg közepesen besűrűsődik. Lereszeljük a sajtot (nokedli szaggatón gyorsabb, úgyis megolvad), belekeverjük a besamel mártásba. Belenyomhatunk egy gerezd fokhagymát, egy kis borsot, sót - ízlés szerint. A tepsinket kivajazzuk, prézlivel beszórjuk az alját és az oldalakat is. Az elősütőtt pulykamell szeleteket rakjuk először, utána a megfőtt (de nem puhára főzött) karfiolrózsákat, és ezt az egészet leöntjük a sajtmártásunkkal, hogy mindenhová jusson. A végén megszórjuk reszelt sajttal.

Tanácsok:
Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig kell sütni, hogy megpiruljon a tetején a sajt.
Lehet tálalni rizzsel, krumplipürével, petrezselymes burgonyával.


A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos pulykamell » Sajtos pulykamellfilé » Pulykamell füstölt sajttal » Sajtmártásos husi
» Pulykamell Dubary módra » Kínai pulykamellsaláta » töltött pulykamell » Gombás-hagymás pulykamell
» Extra pulykamell » Csípős pulykamell » Magyaros kapros pulykamell » Sajtmártásos csirke
» Magyaros pulykamell » Búbos pulykamell » Ananászos Pulykamell » Göngyölt pulykamell 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.