Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamell velővel és sajttal sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
pulykamell
60 dkg
liszt 4 dkg
vaj 6 dkg
borjúvelő 20 dkg
vöröshagyma 5 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
tojássárgája 2 db
Pannonia sajt 15 dkg
szerecsendió
pirospaprika
őrölt fehér bors
őrölt bors, só

Elkészítés:
A pulykamellből négy egyforma szeletet vágunk, enyhén kiverjük és megsózzuk. Meghintjük őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval, majd lisztbe mártva, kevés felhevített vajban pirosra sütjük. A borjú-, vagy sertésvelőt hideg vízben áztatjuk, így a felületén lévő hártyát könnyebben eltávolíthatjuk. A hús sütéséből visszamaradt vajban kevés finomra vágott, vagy lereszelt vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk az apróra vágott velőt, sóval, őrölt borssal, vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és erős tűzön, kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojások sárgáit és a hússzeletek tetején egyenletesen elosztjuk. Egy-egy szelet Pannónia sajttal befedjük, kevés pirospaprikával megszórjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Rizibizivel, vagy gombás rizzsel kínáljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mediterrán pulykamell » Sajttal rakott burgonya » Gombás-tejfölös pulykamell » Pangásius márványsajttal
» Töltött tojás sütve » Kapros pulykamell » Gombás máj sütőben sütve » Makaróni csőben sütve
» Sajttal sült csirkemell » Padlizsán gombával sütve » Pulykamell pórémártással » Mézes-mustáros pulykamell
» Rádói pulykamell » Töltött gomba sajttal » Tojás zsemlében sütve » Spenót pulykamellel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.