Tutireceptek.hu fejléc

Pulykaropogós recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg-os pulykacomb,
1 db vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
40 ml olaj,
20 g liszt,
pirospaprika,
kakukkfű,
babérlevél,
2 dl paradicsomlé,
1 pohár húsleves.
2dl narancslé,
20 ml ciromlé,

Elkészítés:
A pulykacombot 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sütőt 180 °C fokra előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst, és mindkét oldalát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a fokhagymát, meghintjük liszttel, és 1-2 percig kis lángon tovább pirítjuk.
A pulykahúst a hagymákkal együtt átrakjuk egy tűzálló tálba, megszórjuk a paprikával, kakukkfűvel, és hozzátesszük a babérlevelet. Meglocsoljuk a paradicsomlével, húslevessel, a narancs, és citromlével. A sütőbe tesszük, többször meglocsoljuk és kb. 50 percig (szép piros ropogósra) sütjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz csirke » Mustáros-kefires csirkecomb » Tatárbeafsteak » Fűszeres aprópecsenye
» Rozmaringos oldalas » Lecsós csirkecomb » Galyasági szegénykocsonya » Gombás-sonkás csirkemell
» Kaukázusi csirkecombok » Egybensült gombás fasírt » Cukkinis csirke - másként » Kétszer sült pikáns hússzelet
» Fürj burgonyafészken » Szűzérme zöldborsmártással » Vörösboros vadpörkölt » Sajtos karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.