Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pulykazúza pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pulykazúza
3 fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír (én libazsírt szoktam)
1 kiskanál pirospaprika
őrölt bors
1 közepes paradicsom
1 zöldpaprika


Elkészítés:
A zúzát alaposan megtisztítom, és kb 1X1 cm-es kockákra vágom. A zsíron megdinsztelem az apróra vágott hagymákat, amikor már üveges, hozzáadom pirospaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, felkarikázott paprikát. Erre a lecsós alapra teszem a zúzakockákat, fűszerezem, és kevés víz hozzáadásával puhára főzöm.
Hogy hamarabb elkészüljön, és garantáltan finom, puha legyen, én kuktafazékban szoktam elkészíteni.(Így kb 50 perc alatt fő jó puhára)
Köretnek sós főtt burgonya illik hozzá, és ecetes almapaprika.

Tanácsok:
Azért éppen pulykazúza, mert azok jó nagyok és szépen fel lehet kockázni. De készítettem már libazúzából is, az is finom volt.
A sok hagymától lesz jó sűrű a szaft.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Velős pacalpörkölt » Csirkemájpörkölt, borsóval » Rozmaringos fehér pörkölt » Pacal pörkölt
» Libaaprólékpörkölt » Lecsós pulykamell pörkölt » Nyelv pörkölt » Köröm pörkölt
» Gombapörkölt riszzel » Lecsó pörköltszafttal » Pörköltes partifalatka » Zöldborsó pörkölt
» Fokhagymás marhapörkölt » Tök-pörkölt » Virsli (tavaszi) pörkölt » Lencsepörkölt tarhonyával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.