Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Puncs- szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A töltelékhez:

4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor

Szirup:

3 dl víz
4 evőkanál baracklekvár
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
rum vagy rumaroma

Sárga piskótához:

6 tojás
30 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
1/2 sütőpor
25 dkg liszt
12 dkg puha vaj

A piskóta lapok lekenéséhez baracklekvár.

Rózsaszínű máz:

30 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
pár csepp piros festék

Elkészítés:
Kisütöm a tölteléknek való piskótát, kockákra feldarabolom, majd ráöntöm a felfőzött szirupot.
Félre teszem, állni hagyom, közben kisütöm a sárga piskótát.

Ez utóbbi két lapba elvágom, az alsót megkenem baracklekvárral és egyenletesen ráterítem a barna tölteléket.
A töltelék tetejére is húzok egy réteg lekvárt, s ráborítom a piskóta másik felét.

Ezután elkészítem a rózsaszínű mázt, s egyenletesen rákenem a sütemény tetejére, majd hagyom megdermedni.

Tanácsok:
Forró vízben felmelegített késsel tetszőleges formára szeletelem.
Érdemes a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy "összeérjen".

Tepsi méret: 35x20 cm

Fotó megtekinthető a naplóm 507. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habszelet II. » Banános-diós szelet » Pudingos szelet » Tomi szelet
» Zőldborsós párizsiszelet » Kiwi szelet » Üdítős szelet » Kekszes, tejfölös szelet
» Dinnye szelet » Csokis finom szelet » Makói májszelet » Anyós szelet
» Rózsaszelet » Sváb szelet » Diós-csokoládés túrószelet » Tangó szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.