Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pusztai báránysült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-70 dkg báránycomb egy darabban, 25 dkg vegyes zöldség, 10 dkg füstölt szalonna, 3 dl száraz vörösbor, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, ízlés szerint só, kevés citromlé

Elkészítés:
A megtisztított zöldséget karikákra vágom. Az apróra metélt füstölt szalonnát kiolvasztom, és a felényi zsíron lepirítom a zöldséget. Ezután ráöntök egy evõkanál bort, és elkeverem benne a paprikát, a zúzott fokhagymát és az õrölt fekete borsot. A maradék zsíron körülsütöm a bárányhús minden oldalát, majd a zöldségre teszem a húst, a bort ráöntöm, és a forró sütõben félig megpárolom. Ekkor jól megsózom, rálocsolom a citromlevet, és készre párolom. Felszeletelem és meleg tálra téve saját mártásával kínálom rizs kíséretében.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos báránysült » Sajtos báránysült » Színes borsos báránysült » Boros, fűszeres báránysült
» Paradicsomos báránysült » Zöldborsós szelet » Cigánypecsenye » Virslis hûstekercs
» Sajtos szelet » Sertéskaraj hagymaszósszal » Reszelt máj (4 személyre) » Pulykacomb sütve
» Édes - savanyú sertéssült » Húsos palacsinta » Csirke sajtbundában » olaszos gönygyölt fasirt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.