Tutireceptek.hu fejléc

Pusztai báránysült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-70 dkg báránycomb egy darabban, 25 dkg vegyes zöldség, 10 dkg füstölt szalonna, 3 dl száraz vörösbor, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, ízlés szerint só, kevés citromlé

Elkészítés:
A megtisztított zöldséget karikákra vágom. Az apróra metélt füstölt szalonnát kiolvasztom, és a felényi zsíron lepirítom a zöldséget. Ezután ráöntök egy evõkanál bort, és elkeverem benne a paprikát, a zúzott fokhagymát és az õrölt fekete borsot. A maradék zsíron körülsütöm a bárányhús minden oldalát, majd a zöldségre teszem a húst, a bort ráöntöm, és a forró sütõben félig megpárolom. Ekkor jól megsózom, rálocsolom a citromlevet, és készre párolom. Felszeletelem és meleg tálra téve saját mártásával kínálom rizs kíséretében.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros, fűszeres báránysült » Citromos báránysült » Színes borsos báránysült » Sajtos báránysült
» Paradicsomos báránysült » Borivók Pecsenyéje » Són sült csirke » Olasz kenyérsaláta
» Sörös felsál » Dubarry-szelet » Borsos tokány » Zabpelyhes húsgombócok
» Pacolthus » Sajtos pecsenye » Zöldborsós szelet » Kefires csirkeszárny


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.