Tutireceptek.hu fejléc

Rácos törpeharcsa brassói jelleggel recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
(4 adag)
1 kg törpeharcsa
1 kg krumpli
4-5 deci tejföl
1 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyna
só,
csombor
diónyi kacsa vagy libazsír

Elkészítés:
A törpeharcsa hátúszója igen agresszíven tüskés, ezért a tisztogatása nem egyszerű, ezeket konyhai ollóval legjobb az elején eltávolítani. Jól megmostam, és alaposan besóztam, és így hagytam negyed órát, majd vízzel durván lecsapattam, ismét átmostam.
A krumplit meghámoztam, felkozkáztam. A hagymát viszonylag vastag negyed karikákba vágtam, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomtam. Egy nagy serpenyőben a zsiradékot jól felhevítettem, és rázúdítottam a krumplit, hagymát, fokhagymát, és nagy lángon megpirítottam. Nem szerencsés fakanállal kavargatni, mert a krumpli hamar megtörik, ezért csak a serpenyő sűrű rázogatásával forgattam át. Addig kell vele küzdeni, míg a krumpli kezd pirulni és nagyjából félkész nem lesz. Lehet kicsit sózni, és ekkor szórtam meg csomborral is. Egyenletesen elterítettem a tepsiben, és nagyjából szabályos közönként belenyomogattam az enyhén újrasózott és csomborral megszórt törpeharcsákat, majd a tetejére egyenletesen rálocsolgattam, vagy inkább kentem a tejfölt. 200-210 fokra előmelegített sütőben fél órát sütöttem.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brassói, ahogy én készítem » Vega szója brassói » Brassói kicsit másképp » Rácos rakott tarja
» Brassói aprópecsenye.. » Klasszikus brassói » Brassói rakott káposzta » Brassói
» Máj brassói módra » Rácos csirkecomb » Rakott Brassói » 100 éves brassói
» Brassói édesburgonyából » Brassói káposzta » Brassói sertéstarja » Tavaszi csirkebrassói


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.