Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rácsos almás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához: 65 dkg liszt, 20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin(én zsírral készítem), 25 dkg cukor, 3 tojás sárgája, fél citrom leve, egy citrom lereszelt héja, kb 2 pohár tejföl (amennyit felvesz a tészta), késhegynyi szódabikarbóna, egy kevés prézli vagy buzadara.

Töltelék: 6 db nagy alma, cukor ízlés szerint, mazsola, fahéj, rumeszenc

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, beletesszük a cukrot, a tojássárgákat, a citrom héjat, a citromlében felfuttatott szódabikarbónát, és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta.

Lereszeljük az almát, becukrozzuk, hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, és egy kevés rumeszencet.
Állni hagyjuk egy kicsit, míg levet ereszt.

A tészta egy részéből kibélelünk egy tortaformát, megszórjuk egy kevés prézlivel(hogy az alma leve ne áztassa nagyon el). A kezünkkel kifacsarjuk a lereszelt almát és megtöltjük a formát. A tetejére a tésztából hurkákat gyúrunk és rácsokat készítünk belőle. A tetejét felvert tojásfehérjével megkenjük, szórhatunk rá vágott diót is. 180 fokon sütjük, kb 40-50 percig, míg a tészta teteje elkezd barnulni, és a beleszúrt villán nincs nyoma a tésztának. Még melegen megszórjuk porcukorral.

A maradék tésztából linzer karikákat sütünk. Több nagy karikát kiszúrunk és minden másodiknak a közepét is egy kis pohárral. Mikor még forró, a tele karikát és a lyukasat összeragasztjuk baracklekvárral.Még melegen megszórjuk porcukorral. Ha két tele karikát ragasztunk össze és olvasztott fekete csokit csorgatunk rá, akkor ischler lesz belőle. Csak akkor marad tésztánk, ha tortaformában sütünk, ha hagyományos tepsiben, akkor nem. Ilyenkor több töltelék kell.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bambuc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors finom almás » Almás diós muffin » Almás shake » Csokis-almás rizskótorta
» Olaszos-almás vadkacsamell » Almás hurka » Rakott almás-túrós » Almás csirke fasírt
» Almás töltött karaj » Túrósalmás » Almás sült csirke » ALMAS NASSI
» Almás csirkevagdalt » Almás-barackos sült metélt » Reform almás lepény » Almás rántott sajt


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.