Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rácsos linzerke recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
egy 22 x 32 cm-es tepsihez:
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin (vagy 15 dkg zsír)
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg darált dió
1 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
őrölt fahéj
csipet só
A töltelékhez:
lekvár (szilva, sárgabarack....)
darált dió
porcukor
vaníliás cukor
Őrölt fahéj

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a margarint (vagy zsírt), és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos, hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat. Ezután a közepébe mélyedést csinálunk, majd beleöntjük az előzőleg kicsit felvert tojást, hozzáadjuk tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Az összegyúrt tészta 1/3 részét lecsippentjük, majd mindkét tésztát gombóccá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hűtőből kivett nagyobb tésztagombócot a tepsi méretére kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük, majd a tésztára rákanalazzuk a tölteléket.

Az ízlés szerinti mennyiségű darált diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal. A tepsiben lévő tészta tetejét ízlés szerint megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a diós-cukros keveréket(én jó vastagon szilvalekvárral kentem meg a tésztát, és bőségesen megszórtam a diós keverékkel).

A maradék 1/3 tésztát vékonyra kinyújtjuk, rácsokra felvágjuk, és a diós töltelék tetejét berácsozzuk a felvágott tésztacsíkokkal. (A rácsokat megkenhetjük felvert tojássárgával, akkor sütés után szép fényes lesz, én ettől most eltekintettem.)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 25 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rácsos almás Ági módra » Lekváros rácsos linzer » Almás-túrós rácsos szelet » Meggyes-diós rácsos
» Rácsos-rebarbarás linzer » Rácsos diós » Diós, vagy mákos rácsos » Rácsos gyümölcsös
» Bográcsos tokány » Diós linzerkeksz » Diós-rácsos » Almás rácsos
» Galyasági bográcsos » Citromos rácsos szelet » Citromos rácsos » Bográcsos krumplileves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.