Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rafinált fűszerezésű csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj
5 dkg szeletelt bacon
1 ek. kókuszzsír
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
zsályalevél
rozmaring ágacska
borsikafű

körethez: cékla, alma, citromlé

Elkészítés:
A csirkemájat vágjuk félbe, tegyünk rá egy kis zsályalevelet, és tekerjük be egy szelet baconbe. Annyi szalonnát használjunk, amennyi kb. egyszer körbeéri, és rögzítsük fogpiszkálóval. (Ha nincs elég időnk, akkor a kockára vágott bacon-nel szórjuk meg a befűszerezett májakat.)

Egy tepsit kenjünk be kókuszzsírral, rakjuk bele a csirkemáj falatkákat.
Szórjuk rá a fokhagymaszeleteket és a többi fűszert.

Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 40 percig. Nem kell lefedni.

Köretként hámozzunk meg a céklát és az almát, szeleteljük fel, majd egy kis citromlével ízesítsük tálalás előtt.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis, lecsós csirkemáj » Csirkemáj almával » Tejfeles csirkemáj » Fokhagymás csirkemáj
» Gombás csirkemájragu » Csirkemájas pástétom » Csirkemáj lecsósan » Sajtos csirkemáj-rizottó
» Csirkemájkrém házilag » Csirkemáj angolszalonnával » Csirkemájas tál » Fokhagymás csirkemáj sütve
» Csirkemájpörkölt, borsóval » Csirkemájkrém » Csirkemájas tarisznya » Édes-savanyú csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.