Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Raguleves ( 4 személyre) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott franciasaláta zöldség(répa burgonya borsó keveréke)
1 fej vöröshagyma
1 babérlevel
4 szem szemesbors
25 deka apróra vágott hûsdarabka
egy marék fõtt rizs
kevés tejföl

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágom és vajon megpiritom .Ha üvegesre pirult akkor hozzáadom a hûsdarabkákat amelyet fehéredésig piritok. Felöntöm egy pici vizzel és a zöldségkeveréket is belekeverem 10 percig dinsztelem együtt kevergetés melett .Felöntöm vizzel(kb 1.5 liter ) hozzáadom a fûszereket (babérlevél,só bors ételizesitõ) közben megfõzöm a rizst kevés sós vizben .Ha a zöldségek puhára fõttek(nem szétfõzni) akkor kész a leves.A levesestálkába teszek egy kevés rizst rászedem a levest és egy kiskanál tejfölt teszek a tetejére.

Tanácsok:
A hûsdarabkák lehetnek csirkemellébõl,vagy sovány sertéskaralyból és marhahûsból is,de az utóbbinak hosszabb a fõzési ideje.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi raguleves » Vadraguleves cipóban » Szárnyas raguleves » Tejfölös sertésraguleves
» Tárkonyos raguleves » Mézes-béles (6 személyre) » Libacomb 4 személyre » Lestyános csirkeraguleves.
» Tarcali raguleves » Alföldi pulykaraguleves » Pikáns raguleves » Csirke raguleves alapléből
» Telkibányai raguleves » Savanyú raguleves » Csokoládéhab 4 személyre » Tejszines hús 4 személyre


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.