Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Raguleves csiperkegombával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg csiperkegomba
12 csirke szárny
1 csipet sáfrány
1,5 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors

Elkészítés:
Az olvasztott vajban futtassuk meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, a felszeletelt csiperkét és a szárnydarabokat. Pár percig pároljuk még, majd öntsük fel 1,2 liter vízzel. Amikor felforrt, fűszerezzük sóval, borssal és sáfránnyal. Ezután lassú tűzön főzzük, míg a hús és a zöldségek majdnem megpuhulnak, majd sűrítsük be a tejszínből és a lisztből készült habarással. Szórjuk bele a petrezselymet, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. Ha újból felforrt a leves, takaréklángon főzzük készre, és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarcali raguleves » Tárkonyos pulyka-raguleves » Bolgár raguleves » Erdélyi raguleves
» Csirke raguleves alapléből » Telkibányai raguleves » Raguleves ( 4 személyre) » Savanyú uborkás raguleves
» Erdélyi csirke raguleves » Tárkonyos csirkeraguleves » Savanyú pulykaraguleves » Kapros pulykaraguleves
» Alföldi pulykaraguleves » Tejszínes raguleves » Szárnyas raguleves » Tárkonyos pulykaraguleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.