Tutireceptek.hu fejléc

Rakott brokkoli 2. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
(4 személy részére)
- 2 fej közepes brokkoli
- 10 dkg ghi
- 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg növényi sajt
- 5 dl magtej (tönköly-tej)
- 1 kocka „Gemüsebrühe, salzarm”vagy „bio Vegeta”
- ízlés szerint tamari

Elkészítés:
Elkészítése: közepes

Elkészítés módja:

A mártáshoz
- felforraljuk a magtejet,
- a ghivel, teljeskiőrlésű tönkölyliszttel világosbarna rántást készítünk,
(rántás nélkül 10 dkg „erőliszt” / kíméletesen pirított „dextrinált” / teljeskiőrlésű tönkölyliszt) és
- apránként - állandóan keverve - felengedjük a forrásban levő magtejjel, ízesítjük,
- addig forraljuk, míg az edény falától el nem válik, majd
- langyosra hűtve hozzáadjuk a reszelt növényi sajt felét.

A rózsáira szedett, megmosott, megtisztított brokkolit lecsepegtetjük. (Akinek a gyomra még nem bírja nyersen, az előtte kíméletesen megpárolhatja. Különben átmelegítés közben úgy is párolódik.)
Tűzálló tálba tesszük, az elkészített mártással bevonjuk, tetejét a reszelt növényi sajt másik felével megszórjuk.
Előmelegített sütőben átmelegítjük, tetejét enyhén megpiríthatjuk.

Tanácsok:
Fogyasztása:
Amíg ehetőre hűl - fogyaszthatunk az évszaknak megfelelő friss, nyers zöldsalátát - utána máris tálalható.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis tészta » Rakott csirke III. » Rakott fasirt 2 » Szerb rakott rétes
» Rakott karaj katamamamódra » Túrós-kapros rakott tészta » Almás rakott csirkemell » Sajtos rakott kenyér
» Tejszínes brokkoli » Egyszerű rakott zöldség » Brokkoli krém leves » Sajttal rakott burgonya
» Rakottkel hagymás babbal » Tojásos rakott karfiol » Rakott krumpli kukoricával » Rakott kekszes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.