| Rakott brokkoli magtejföllel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg brokkoli 1 kávéskanál só 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj a mártás darabos részéhez: a brokkoli szára 20 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 20 dkg áztatott napraforgómag a mártás selymesítő részéhez: 2 közepes paradicsom 2 paprika 1/2 hámozott cukkini csipet só 1 teáskanál citromlé 1 teáskanál méz 1 kávéskanál őrölt kömény 1 kávéskanál majoránna a magtejfölhöz: 15 dkg áztatott napraforgómag 15 dkg kesudió csipet só 1 evőkanál citromlé 1 teáskanál méz víz Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, a puha szárát levágjuk, félreteszük a mártáshoz. (A nagyon vastag, kemény szárrészt kidobjuk.) A kicsi brokkolirózsákat megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, kézzel kissé átforgatjuk. A mártás két részből fog állni. A darabos részhez a brokkoli levágott szárát, a sárgarépát, a fehérrépát és a beáztatott napraforgómagot aprítógépben morzsásra aprítjuk. A második rész turmixgépben készül: a hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel simára dolgozzuk. Összekeverjük a darabos résszel, jól átforgatjuk. A magtejfölhöz a hozzávalókat simára turmixoljuk. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű szószt kapjunk. (A kesudiót lehet helyettesíteni áztatott napraforgómaggal, de a kesudióval finomabb.) Nagyobb tálba kiszedjük a mártás felét, erre rátesszük a brokkoli felét. Újra mártás következik, majd ismét brokkoli. A tetejére magtejfölt csurgatunk, megszórjuk pirospaprikával. A maradék tejfölt külön tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |