Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karfiol, ahogy én készítem recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol /kb. 2kg.tisztán/ 1 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 doboz darált húskonzerv 2 zacskó félkész rizs Nagydoboz tejföl Pirospaprika Fűszerek /delikát, őrölt bors, cayenne bors, rozmaring, curry,/ Reszelt sajt 4 kanál olaj

Elkészítés:
Karfiolt rózsáira szedjük és delikátos vízben majdnem puhára főzzük. Vöröshagymát, fokhagymát az olajon megdinsztelem. Pirospaprikát és a fűszereket beleteszem. Beleteszem a darált húskonzervet és egy kevés időre még fenn hagyom a tűzön. Rizst sósvízben megfőzöm, ha lecsurgott beleteszem a hús alapba. Nagy tepsibe rétegesen beleteszem / karfiol – hús – karfiol/. Ráteszem a tejfölt, amit gazdagon megszórok sajttal /füstölt/. Kb.1 órát sütöm közepes lángon.


A receptet beküldte: Emy 35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes rakott zöldség » Tepsis rakott csülök » Sonkás rakott burgonya » Rakott sült
» Rakott burgonya sonkával » Rakott tök, vagy cukkini » Rakott krumpli máshogy » Karfiol pizza
» Sonkás sajtos karfiol » Rakott kelkáposzta másképp » Hókifli, ahogy én tudom » Húsos, rakott padlizsán
» Sajtos rakott karfiol 2 » Gyergyói rakott puliszka » Póréhagymás rakott tészta » Tárkonyos rakott zöldbab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.