Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karfiol darált hússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1 kis fej hagyma
1 kis fej karfiol
15 dkg vaj
4 dl tejföl
zsemlemorzsa

bors
pirospaprika

Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, és szedd rózsákra, majd forró vízben főzd rövid ideig, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét. A hagymát vágd apróra, és dinszteld meg kevés olajon, szórd meg pirospaprikával, és tedd hozzá a darált húst is.
Sózd meg, és fedő alatt párold félpuhára, ha kell, önts alá egy kis vizet. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd ki a karfiol felével, sózd, hintsd be zsemlemorzsával, és terítsd be a darált hússal. Nyugodtan locsold rá a szaftot is. A tetejét borítsd be a megmaradt karfiollal, sózd, prézlizd, darabold rá a megmaradt vajat. Fóliával letakarva tedd közepes hőfokú sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a fóliát, locsold meg tejföllel, és süsd még egy fél óráig, amíg a tejföl megpirul.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott karfiol másképp » Rakott tészta gyümölcsel » Hamis sonkás rakott tészta » Rakott puliszka
» Kifőtthús karfiollal » Sajtos rakott kenyér » Rakott szendvics » Bolognai rakott karfiol
» Rakott csirkemell almával » Rakott karfiol (update 1) » Almás hússaláta » Húsos rakott karfiol
» Gombás karfiol-tál » Rakott alma » Zöldséges rakottkel » Libahússal rakott kel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.