Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karfiol petrezselyemmel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
15 dkg rizs
40 dkg darált hús (lapocka)
40-50 dkg karfiol
20 dkg sovány tejföl
15 dkg hagyma
őrölt petrezselyem

Bors
Őrölt paprika

Elkészítés:
A húst , rizst , hagymát lereszelve , fűszereket,petrezselymet és tojásokat jól összekeverjük.
A karfiolt nagyobb rózsákban hagyva megpároljuk párolóban .
Egy jénai tálat kivajazunk , az aljába karfiolt teszünk,erre a húsos rizs,majd újra karfiol,majd addig így váltogatjuk amíg el nem fogy . A teteje karfiol legyen . A tejfölt sózzuk és alaposan belocsoljuk vele a karfiolt.
Kb 20 percig fóliával letakarva sütjük , majd a fóliát levéve még 15-20 perc alatt pirosra sütjük .

Tanácsok:
kb 4 adag

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott burgonyapüré » Bárányrakottas » Sült karfiol egyszerűen » Sajtos rakott burgonya
» Zsemlés rakott túró » Vegetáriánus rakott kel » Rakott puding :) » Gyümölcsös rakott rizs
» Fokhagymás rakott csirke » Karfiolfőzelék » Rakott karalábé karajjal » Cukkinis rakottas
» Prézlis karfiol » Lerakott káposzta » Rakott puliszka » Búbos rakott hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.