Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karfiol (update 1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 20 dkg zabpehely
- 40 dkg sovány darált hús
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint pirospaprika
- fekete bors
- majoránna

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A zabpelyhet leforrázuk fél liter vízzel, és duzzadni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk, olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön megpirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük a keveréket, majd hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat.

Egy tepsi aljára lerakjuk a karfiol felét, ráterítjük a húsos keveréket, majd ráterítjük a karfiol másik felét, leöntjük tejföllel, és közepes lángon kisütjük.


A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kel gombás rizzsel » Rakottkáposzta » Karfiolkrém leves » Karfiolmuszaka
» Csülkös rakott makaróni » Rakott sárgadinnye » Karfiolpuffancs 2 » Karfiolos palacsinták
» Rakott lapcsánka » Sütő tökös rakott tál » Fokhagymás-gombás karfiol » Rakott zsemle
» Karfiolos-sajtos puffancs » Sonkás rakott karfiol » Rakott csirkepaprikás » Sajtos karfiol.


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.