Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karfiol (update 1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 20 dkg zabpehely
- 40 dkg sovány darált hús
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint pirospaprika
- fekete bors
- majoránna

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A zabpelyhet leforrázuk fél liter vízzel, és duzzadni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk, olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön megpirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük a keveréket, majd hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat.

Egy tepsi aljára lerakjuk a karfiol felét, ráterítjük a húsos keveréket, majd ráterítjük a karfiol másik felét, leöntjük tejföllel, és közepes lángon kisütjük.


A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes rakott karfiol » Füstölt sajtos karfiol » Hússal rakott tészta » Ribizlihab (update 1)
» Karfiolpüré » Sült karfiol sajtmártással » Húsos rakott palacsinta » Muszaka (rakott padlizsán)
» Répás rakottkrumpli » Rakott sütőtök » Karfiolpuffi » Barackos rakott csirkemell
» Sajtos-sonkás rakott kifli » Rakott cukkini Emyke módra » Szegényes rakott karfiol » Sonkás rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.