Tutireceptek.hu fejléc

Rakott kel burgonyával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 deka héjában főtt burgonya,
50 deka kelkáposzta,
40 deka darált hús,
15 deka füstölt szalonna,
15 deka reszelt sajt,
2 fej vöröshagyma,
1/2 csomag apróra vágott petrezselyemzöld,
2 deci tejszín,
2 deka vaj,
1-1kávéskanál kömény és mustár,
kevés reszelt szerecsendió,
ízlés szerint só,
őrölt bors.

Elkészítés:
A kelkáposztát laskára vágjuk, majd sós-köményes vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük.
A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük.
A pörcöket kiszedjük, s a visszamaradt szalonnazsírban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük, majd megpirítjuk.
A főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk.
Egy sütőedényt kivajazunk, lerakjuk a burgonya felét, rátesszük a kel felét, majd a darált húst.
Megszórjuk a reszelt sajttal, utána megint kel jön, amelyre a maradék burgonya kerül.
Leöntjük a megsózott, borsozott és szerecsendióval ízesített tejszínnel, és előmelegített sütőben készre sütjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott brokkoli másként » Juhtúrós rakott spenót » Rakott édes-káposzta » Rakott karfiol diétásan
» Rakott zöldbab 2. » Sonkás zellerrakottas » Rakott krumpli kukoricával » Maradékból rakott tészta
» Legfinomabb rakott krumpli » Busa burgonyával » Provence-i rakottas » Rakott túrós derelye
» Rakott túrós laska » Gazdagon rakott cukkini » Rakott csirke » Rakott brokkoli 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.