Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott kel sajttal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre
2 db kínai kelkáposzta
1/2 kg darálthús
2 fej hagyma apróra vágva
2,5 bögre rizs
köménymag,
babérlevél,
majoranna,
só,
bors,
pirospaprika(a fűszerek ízlés szerint)
20 dkg reszelt sajt
tejfől
2 tojás sárgája

Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedem, majd enyhén sós vízben felteszem főni. (kb. 20 perc)
A darálthúst a fűszerekkel, hagymával összekeverem, fél dl olajon megpárolom.
A rizst olajon megpiritom, majd 3,5 bögre vízzel összeforralom, majd takaróval (én egy öreg plédet használok) letakarom és kb. 1,5 órát hagyom párolódni.
Amikor kész a hus és a rizs, összekeverem a kettőt. Egy tepsit kikenek olajjal, majd 1 réteg hús lerakok, a tetejére leveleire szedett káposztát rakok, majd tejföllel meglocsolom, majd újabb réteg hús, kelkáposztával zárom.
A tetejére tejföllel elkevert tojás sárgáját öntök. Beteszem a sütőbe, addig, amíg a tejfölös tojás megvonul rajta.
Ujdonság: Kiveszem a sütőből és a reszelt sajttal meghintem, addig teszem vissza, amíg a sajt enyhén megpirul.

Tanácsok:
Nem igazán jótanács, de: A sajttal meghintett rakott kell még finomabb, mint a hagyományos módon készített.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: chippolino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répás rakottkrumpli » Bolognais rakott tészta » Rakott tarhonya » Magyaros rakott spagetti
» Tonhal sajttal és gombával » Rakott sárgarépa » Lazacos rakott tészta » Bolognai tésztarakottas
» Rakott húsos rizs » Ananászos rakott karaj » Gombás, rakott tök » Rakott burgonya másképp
» Rakott Ziti » Rakott pacal camembert-rel » Rakott mákos tészta » Sonkás rakott zöldbab


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.