Tutireceptek.hu fejléc

Rakott makaróni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg makaróni
80 dkg sárga és piros paprika
10 dkg ricotta
3 tojás
csokor majoranna
8 gerezd dió
2 gerezd fokhagyma
oregano
4 evőkanál olivaolaj
őrölt bors


Elkészítés:
A félbevágott és kicsumázott paprikákat megsütjük, majd meghámozzuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk a felszeletelt fokhagymát, fűszerezzük oreganóval, sóval, borssal és meglocsoljuk 4 evőkanál olivaolajjal. Legalább 4 óráig állni hagyjuk.
Utána felaprítjuk a majorannát és a diót, hozzákeverjük a ricottához a tojásokkal együtt, só,bors. Főzzük meg a tésztát, hűtjük, lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a ricottát. Béleljünk ki egy 9*22 cm (őzgerinc) sütőformát, rétegezzük bele felváltva a paprikát és a tésztát (tésztával kezdjük), takarjuk le alufóliával és süssük 200 fokon 20-25 percig. Langyosan kifordítjuk, szeleteljük és tálaljuk.

Tanácsok:
Az őzgerincforma kicsit lehet nagyobb, nekem 12*27 cm-es van de abban is sikerült elkészíteni.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Uzsi1974


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott galuska » Búbos rakott hús » Rakott sárgarépa » Rakott csülök
» Erdélyi rakottkáposzta » Hamis sonkás rakott tészta » Juhtúrós rakott brokkoli » Virslis rakott kelbimbó
» Májas makarónikocka » Rakott brokkoli 2. » Csülkös rakott makaróni » Gombás rakott kifli
» Rakott gombás saláta » Tofus rakott zöldbab » Rakott túrós derelye » Rakott egyveleg


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.