Tutireceptek.hu fejléc

Rakott rétes 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 nagy cs. réteslap
1 ü meggybefőtt
6-8 kisebb alma (4-5 nagyobb)
cukor (vagy édesítő)
1/2 kg túró
2 evk gríz
1-2 evk tejföl (attól függően, mennyire száraz a túró)
fahéj, zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, fajéjjal megszórjuk és cukrozzuk. A túróba keverjük a grízt, beletesszük a tejfölt és cukrozzuk. A meggyet lecsepegtetjük a levétől. Egy tepsit kiolajozunk, belerakunk egy réteg lapot, majd megszórjuk egy kis zsemlemorzsával és rákenjük a túrót. Ráteszünk egy újabb réteslapot, megszórjuk zsemlemorzsával, rákenjük a kicsit kicsavart almát, majd a következő réteslapot. Erre egyenletesen rászórjuk a meggybefőttet és egy pici fahájat, majd betakarjuk réteslappal. A tetejét olajjal megkenjük és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
Tálaláskor kockákra vágjuk, porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szegényes rakott karfiol » Rakottas zöldbab » Rakott tök, vagy cukkini » Dupla sajtos rakott csirke
» Maradékból rakott tészta » Rakott krumpli Belga módra » Juhtúrós rakott csirke » Tepsis brokkoli (rakott)
» Rakott avokádó » Kefires rétes » Hideg málnás rétes » Egyszerű Rétes
» Rakott makaróni 2 » Sonkás rakott burgonya » Zöldséges rakott karaj » Erdélyi rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.