Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott rétes 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 nagy cs. réteslap
1 ü meggybefőtt
6-8 kisebb alma (4-5 nagyobb)
cukor (vagy édesítő)
1/2 kg túró
2 evk gríz
1-2 evk tejföl (attól függően, mennyire száraz a túró)
fahéj, zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, fajéjjal megszórjuk és cukrozzuk. A túróba keverjük a grízt, beletesszük a tejfölt és cukrozzuk. A meggyet lecsepegtetjük a levétől. Egy tepsit kiolajozunk, belerakunk egy réteg lapot, majd megszórjuk egy kis zsemlemorzsával és rákenjük a túrót. Ráteszünk egy újabb réteslapot, megszórjuk zsemlemorzsával, rákenjük a kicsit kicsavart almát, majd a következő réteslapot. Erre egyenletesen rászórjuk a meggybefőttet és egy pici fahájat, majd betakarjuk réteslappal. A tetejét olajjal megkenjük és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
Tálaláskor kockákra vágjuk, porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldség rakottas » Kolozsvári rakott káposzta » Rakott avokádó » Rakott õszibarack
» Juhtúrós rakott burgonya » Hintett rétes » Rakott zöldséges marhahús » Zöldséges rakottas
» Fetasajtos rakott krumpli » Tarhonyás rakott zöldbab » Csokis rakott babapiskóta » Almás rakott galuska
» Pórés rétes » Magyaros rakott tarhonya » Tejberizses almás rakottas » Palacsintás rétes


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.