Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott sertésborda vajbabbal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg szeletelt sertéskaraj
30 dkg burgonya
40 dkg sárga hüvelyű vajbab
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 dl étolaj

reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors
ételízesítő

Elkészítés:
A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, ételízesítővel fűszerezett vízben félig megfőzzük.

A sertésszeleteket enyhén kiverjük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, forró étolajban kissé elősütjük.

A vajjal kikent tűzálló tál aljára burgonyát rakunk. Erre tesszük rá a hússzeleteket, majd betakarjuk a babbal. A tejszínnel és sóval kikevert tejfölt ráöntjük, és sütőben aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós rakottas » Tojásos rakottas » Rakott sárgarépa » Rakott-sajtos csirkemell
» Rakott kekszes » Rakott csirke III. » Karfiol rakottas » Virslis rakott tál
» Lazacos rakott burgonya » Török rakott csirke » Pulykarakottas » Rakott tarhonya
» Rakottas cukkini » Rakott paraj » Rakott makaróni » Mindent bele rakottas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.