Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott szárnyas színes lisztbe forgatva recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. 6 db csirke- vagy pulykamell
12 db közepes burgonya
vöröshagyma

bors
őrölt kömény
fokhagyma
szerecsendió
majoránna
rétesliszt
fűszerpaprika
bacon
1,5 dl tejszín
2 dl tejföl
olaj

Elkészítés:
A csirke- v. pulykamelleket 1 centi vastagságúra szelem. Jénai tálat kirakok szalonnával, ráteszem a karikára vágott burgonya felét. Majd beforgatjuk a húsokat rétesliszt, fűszerpaprika, só, bors, majoránna, zúzott fokhagyma (ízlés szerint), szerecsendió, őrölt kömény keverékébe. Fontos, hogy a liszt szép színes legyen a pirospaprikától és a borstól, és így beborítjuk vele a burgonyát, majd a hússzeletekre sok hagymakarikát teszünk. Ismét jön a burgonya. Végül a tejfölt tejszínnel és egy kanál olajjal jól kikeverünk, és egyenletesen ráöntjük a tetejére. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben közepes lángon 1,5 órát sütjük. Amikor megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és reszelt sajttal megszórjuk, majd még úgy 10 percig pirítjuk.

Tanácsok:
Sütéssel együtt több, mint másfél óra! Amúgy az
előkészítés úgy 15 perc. Célszerű a burgonyát is besózni, mindkét réteget.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirketokány » Tejszínes halragu » Rakott csirkemell almával » Tejszínes-tepsis krumpli
» Tejszínes pulyka fasírt » Rakott sült » Rakott kelkáposzta » Húsos rakott kelbimbó
» Tejszínes mákos palacsinta » Tejszínes karfiolleves » Rakott csirke olasz módra » Tejszínes-csokis piskóta
» Rakott tészta. » Rakott tészta (édes) » Rakott sertés hús » Gombás, rakott tök


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.