Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott szűzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Kb. 60-80 dkg szűzpecsenye
1 kg burgonya
15-20 dkg szalonna
20 dkg paradicsom
20 dkg paprika
10-15 dkg vöröshagyma


Elkészítés:
A szűzpecsenyét átlós irányban feldaraboljuk, kiverjük, megsózzuk.
A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, gyengén megsózzuk.
A zöldpaprikát, paradicsomot karikákra, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
Télen a paprika és paradicsom helyett használhatunk lecsót is!
A hagymát vékonyra felszeleteljük.
A szalonnát kiolvasztjuk, tepertőjét kiszedjük és zsírjában elősütjük a szűzpecsenyét. A maradék pecsenyezsírban megpirítjuk a hagymát, zöldpaprikát és a paradicsomot.
Beáztatott és zsírral vékonyan kikent római tál aljára fektetjük a burgonya 2/3 részét. Rátesszük az elősütött hússzeleteket, arra a lecsós ragut, majd a szalonna tepertőjét.
A maradék burgonyával beborítjuk az egészet, és megöntözzük a maradék pecsenyével.
A befedett tálat hideg sütőbe tesszük. Kb. 200 fokon 70 percig sütjük.

Tanácsok:
Tarolhattok vele!


A receptet beküldte: Haley

Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott mézes » Zöldség rakottas » Rakott makaróni » Szilvás rakott palacsinta
» Szabolcsi rakott hús » Rakott egyveleg » Rakott patisszon » Muszaka (rakott padlizsán)
» Rakottas zöldbab » Húsos rakott tészta » Túrós rakott karfiol » Zöldséges rakott pulyka
» Diós rakottas » Besameles rakott krumpli » Sütő tökös rakott tál » Rizses rakott zöldség

ORGANIC SHOP BIO INDIAI LÓTUSZ TESTÁPOLÓ KRÉM 250 ML


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.