Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott szűzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Kb. 60-80 dkg szűzpecsenye
1 kg burgonya
15-20 dkg szalonna
20 dkg paradicsom
20 dkg paprika
10-15 dkg vöröshagyma


Elkészítés:
A szűzpecsenyét átlós irányban feldaraboljuk, kiverjük, megsózzuk.
A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, gyengén megsózzuk.
A zöldpaprikát, paradicsomot karikákra, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
Télen a paprika és paradicsom helyett használhatunk lecsót is!
A hagymát vékonyra felszeleteljük.
A szalonnát kiolvasztjuk, tepertőjét kiszedjük és zsírjában elősütjük a szűzpecsenyét. A maradék pecsenyezsírban megpirítjuk a hagymát, zöldpaprikát és a paradicsomot.
Beáztatott és zsírral vékonyan kikent római tál aljára fektetjük a burgonya 2/3 részét. Rátesszük az elősütött hússzeleteket, arra a lecsós ragut, majd a szalonna tepertőjét.
A maradék burgonyával beborítjuk az egészet, és megöntözzük a maradék pecsenyével.
A befedett tálat hideg sütőbe tesszük. Kb. 200 fokon 70 percig sütjük.

Tanácsok:
Tarolhattok vele!


A receptet beküldte: Haley

Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás rakott palacsinta » Csirkehúsos rakott tészta » Erdélyi rakott pogácsa » Babos rakottkarfiol
» Rakott burgonya gombával » Rakott mexikói tészta » Spenótos rakott krumpli » Rakott puding :)
» Bajor rakott hús » Rakott karalábé rizzsel » Tojással rakott zölbab » Rakott virsli (Update1)
» Rakott hagymás csirke » Rakott cukkinis palacsinta » Rakott túrós-fahéjas alma » Húsos rakott kelbimbó

ORGANIC SHOP BIO VANÍLIAHAB HIDRATÁLÓ TESTÁPOLÓ 450 ML

Unatkozol? Gyere játszani!

Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.