Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott torta befőttel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás,
35 dkg kristálycukor,
2 dl étolaj,
2 dl meleg víz,
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál kakaó,
1-1 puncs- és vanília pudingpor,
4 dl tej,
3-3 evőkanál cukor,
1 üveg felezett őszibarackbefőtt,
1 üveg meggybefőtt kimagozva,
20 dkg mogyoró

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Apránként hozzáadjuk az olajat, majd a meleg vizet, felváltva a sütőporos liszttel. Végül a tojások kemény habját forgatjuk bele. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a felét. Másik felébe belekeverjük a kakaót és ráöntjük s sárgára. Villával összekeverjük. Megsütjük. Ha kihűlt, kis kockákra vágjuk. Kapcsos tortaformába rakjuk a tészta felét, arra rákenjük az őszbarackot, a durvára tört mogyoró felét és a meleg puncspudingot. A maradék tészta, meggy, mogyoró következik. Befedjük a vaníliapudinggal. Kihűtjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almatorta Vigné módra » Narancsos répatorta » Puncstorta cica formában » Spenót-torta
» Tarhonyás rakottas » Extra Gyors almatorta » Répa torta sajtkrémmel » Kijevi torta
» Narancstorta piskótával » Rakott máj » Pepita-torta » Lúdlábtorta
» Parfé torta (Sütés nékül) » Túróval rakott puliszka » Diós rakottas » Kekszes rizstorta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.