Tutireceptek.hu fejléc

Rakott túrós derelye recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 csomag (600 gr) mirelit túrós derelye
1 kis fonott kalács
1 konzerv őszibarack
1 nagy alma
5 dkg vaj
5 dl tej
csipet só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál porcukor
a tál kikenéséhez vaj
tetejére zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és megpirítjuk.
A befőtt őszibarackokat lecsöpögtetjük, és a meghámozott almával együtt felszeleteljük.
Ezután a derelyét forró vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és egy tűzálló tálban a felolvasztott vajban átforgatjuk.
A vajas derelye felét egy másik tálba szedjük, a visszamaradt derelyére pedig porcukrot szórunk, és erre néhány szelet őszibarackot meg almát rakunk.Kalácsszeletekkel beborítjuk, és néhány kanál cukros tejjel meglocsoljuk.
Erre ismét gyümölcsöt, majd tejjel meglocsolt kalácsot, újra gyümölcsöt és végül a maradék derelyét rétegezzük.
Tetejét pirított zsemlemorzsával megszórjuk és sütőben szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
A hozzávalók mennyiségétől el lehet tekinteni, akár maradékok felhasználására is alkalmas ez az étel.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors túrós süti » Ősi túrós pogácsa » Túrós-sajtos pogi » Vega rakott spagetti
» Kapros juhtúrós csirkemell » Barackos, túrós rétes » Túrós pogácsa gyors » Rakott burgonya sonkával
» Hússal rakott tök » Laza szórós túrós » Gyors túrós csemege » Túrós Csirke
» Rakott szendvics » Kukucskálós túrós süti » Rakott kelkáposzta másképp » Sonkával rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.