Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott túrós derelye recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 csomag (600 gr) mirelit túrós derelye
1 kis fonott kalács
1 konzerv őszibarack
1 nagy alma
5 dkg vaj
5 dl tej
csipet só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál porcukor
a tál kikenéséhez vaj
tetejére zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és megpirítjuk.
A befőtt őszibarackokat lecsöpögtetjük, és a meghámozott almával együtt felszeleteljük.
Ezután a derelyét forró vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és egy tűzálló tálban a felolvasztott vajban átforgatjuk.
A vajas derelye felét egy másik tálba szedjük, a visszamaradt derelyére pedig porcukrot szórunk, és erre néhány szelet őszibarackot meg almát rakunk.Kalácsszeletekkel beborítjuk, és néhány kanál cukros tejjel meglocsoljuk.
Erre ismét gyümölcsöt, majd tejjel meglocsolt kalácsot, újra gyümölcsöt és végül a maradék derelyét rétegezzük.
Tetejét pirított zsemlemorzsával megszórjuk és sütőben szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
A hozzávalók mennyiségétől el lehet tekinteni, akár maradékok felhasználására is alkalmas ez az étel.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ajnélküli turós » Rakott sertés hús » Csokis túrós süti » Light rakott brokkoli
» Túrós-pudingos máglyarakás » Tengerész rakott krumpli » Egyszerű túrós pogácsa » Túrós-őszibarackos szelet
» Kókuszos-túrós golyók » Túrós szelet (Update 1) » Juhtúrós kapros csusza » Húsos rakott palacsinta
» Sós túrós rúd » Babapiskótás rakottas » Éva túrós csuszája » Gombás rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.