Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott vagdalt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg darált hús, 60 dkg burgonya, 4 nyers meg 4 kemény tojás, 2 dl tejföl, 2 fej vörös-
hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 zsemle, 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, pirospaprika.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük és karikákra vágjuk. A darált húst összekeverjük a vízbe áztatott, jól
kicsavart zsemlével, három tojással, egy fej apróra vagdalt hagymával meg a zúzott fokhagymával.
Sóval, borssal meg késhegynyi pirospaprikával fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. Egy tepsit
kikenünk egy evőkanál olajjal, belesimítjuk a töltelék felét és rátesszük a burgonyakarikákat. A meg-
maradt olajban üvegesre pároljuk az apróra vagdalt hagymát, ráöntjük a burgonyára, majd befedjük
a karikákra szeletelt kemény tojással. Meglocsoljuk a tejföllel, rásimítjuk a töltelék másik felét, végül
rákenjük a megmaradt nyers tojást. Közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
Hidegen melegen egyformán finom.


A receptet beküldte: remahe


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós rakott alma » Rakott nokedli » Túrós palacsinta rakottas » Fűszeres rakott gomba
» Rakott csirkemell almával » Szegényes rakott karfiol » Belga rakott krumpli » Klasszikus rakott káposzta
» Zöldséges rakott krumpli » Parasztos rakottbab » Rakott brokkoli » Rakott csirke olasz módra
» Tejfölös - rakott hús » Rakott húsos rizs » Rakott lapcsánka » Orsi vagdalt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.