Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldbab darálthússal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1kg zöldbab
30 dkg darált sertéshús
1 pohár 20%-os tejföl
2 db tojás
1 db vöröshagyma (kicsi)
1 gerezd fokhagyma
2 tk só
2 mk őrölt bors
olaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben félpuhára főzzük. (ilyenkor télen én általam eltett üveges zöldbabot használok, amit nem szoktam már főzni)A hagymát felaprózzuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és megpirítjuk. Egy tűzálló tálat pici olajjal kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset.
A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével.
A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.
Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
Előmelegített sütőben szépen megsütjük.

Tanácsok:
Az elkészítés általam alkalmazott másik módja,amikor párolt rízst is teszek a darálthúsra a rétegezéskor. Úgy még laktatóbb, nagyon finom ebéd.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kanizsai rakott hús » Rakott hús füstöltsajttal » Juhtúrós rakott spenót » Rizses rakott spárga
» Zöldbabpüré csirkehússal » Rakott gomba. » Almás rakott kalács » Rakott karaj katamamamódra
» Túrós rakott alma » Juhtúrós rakott brokkoli » Tojásos rakottas » Cukkini rakott
» Rakott húsos rizs » Rakott csirketál » Rakott fincsi zöldbab » Pórés-karfiolos rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.