Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldbab pulykával, füstöltsajt-szóssz recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
• 50 dkg zöldbab
• 40 dkg darált pulykahús
• 15 dkg füstölt sajt (zsírosabb fajta, pl. Karaván)
• 2 dl tej
• 1 evőkanál liszt
• 5 dkg vaj
• 1 közepes fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• olaj
• só, bors

Elkészítés:
A zöldbabot kevés vízben 10 perc alatt megpároljuk, sózzuk, és apróra vágott fokhagymával ízesítjük. A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk egy kevés olajon, és rátesszük a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A vajat egy kis lábosban felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, és a tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. Mikor kicsit kihűlt, belereszeljük a füstölt sajtot. Egy tálba lerakunk egy réteg zöldbabot, erre kerül a darált hús, majd jól meglocsoljuk a füstöltsajt-szósszal. Addig ismételjük, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére sajtszósz kerüljön. 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott alma banánnal » Gombás rakott palacsinta » Tavaszi rakott kel » Túróval rakott zöldbab
» Rakott csirke juhtúróval » Rakott mákos tészta » Kanizsai rakott hús » Kairói rakott padlizsán
» Túrós rakott burgonya » Rakott gomba másképp » Zellerrakottas sonkával » Rakott sonka
» Update1 rakott padlizsán » Rakott tojás » Rakott sajtos kifli » Zöldbabos hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.