Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldborsó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg mirelit zöldborsó
40 dkg sertéslapocka
2 dl pohárban kimért rizs
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál piros paprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 cs. zöldpetrezselyem
olaj
1 fej hagyma

1 poharas tejföl

Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük, zsírjából kiszedjük, kisebb mély tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk.
A rizst kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük kétszer annyi vízzel, őrölt borssal, apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel, és megpárolva beterítjük vele a pörcöt.
A hagymát felkockázva megdinszteljük a szalonna zsírjában és a hússal, pirospaprikával, sóval hagyományos módon pörköltet készítünk, melyet egyenletesen elosztunk a rizsen.
A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, rászórjuk a pörköltre, beterítjük tejföllel és 20 percre sütőbe rakjuk, közepes hőfokon átsütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú rakott káposzta » Sonkás rakott tészta » Túrós rakott kifli 2. » Zöldborsós rudak
» Tarhonyás zöldborsóleves » Szalonnás rakottas » Zsemlés rakott túró » Mentás zöldborsó krémleves
» Muci rakott mákos tésztája » Rakott brokkoli és karfiol » Erdélyi rakott káposzta » Rakott mexikói tészta
» Dán rakott csirke » Rakott-sajtos csirkemell » Rakott-sajtos tészta » Zöldborsós csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.