Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldborsó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg mirelit zöldborsó
40 dkg sertéslapocka
2 dl pohárban kimért rizs
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál piros paprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 cs. zöldpetrezselyem
olaj
1 fej hagyma

1 poharas tejföl

Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük, zsírjából kiszedjük, kisebb mély tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk.
A rizst kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük kétszer annyi vízzel, őrölt borssal, apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel, és megpárolva beterítjük vele a pörcöt.
A hagymát felkockázva megdinszteljük a szalonna zsírjában és a hússal, pirospaprikával, sóval hagyományos módon pörköltet készítünk, melyet egyenletesen elosztunk a rizsen.
A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, rászórjuk a pörköltre, beterítjük tejföllel és 20 percre sütőbe rakjuk, közepes hőfokon átsütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anna rakott tésztája. » Rakott túrós-fahéjas alma » Zöldborsós pulykaraguleves » Olaszos rakott tészta
» Sajttal rakott burgonya » Rakott csusza » Tejfölös - rakott hús » Rakott karfiol tojással
» Gombás rakott káposzta » Rakott mézes » Gombás, rakott tök » Tojással rakott zölbab
» Rakottas zöldbab » Tina féle rakott krumpli » Majorannás rakott zöldbab » Rakott tészta (édes)


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.