Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldborsó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg mirelit zöldborsó
40 dkg sertéslapocka
2 dl pohárban kimért rizs
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál piros paprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 cs. zöldpetrezselyem
olaj
1 fej hagyma

1 poharas tejföl

Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük, zsírjából kiszedjük, kisebb mély tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk.
A rizst kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük kétszer annyi vízzel, őrölt borssal, apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel, és megpárolva beterítjük vele a pörcöt.
A hagymát felkockázva megdinszteljük a szalonna zsírjában és a hússal, pirospaprikával, sóval hagyományos módon pörköltet készítünk, melyet egyenletesen elosztunk a rizsen.
A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, rászórjuk a pörköltre, beterítjük tejföllel és 20 percre sütőbe rakjuk, közepes hőfokon átsütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott csirkemell » Gombás-zöldborsós spagetti » Rakott Karfiol Sonkával » Rakott sárgadinnye
» Répás rakottkrumpli » Tejberizses almás rakottas » Bolognai rakott karfiol » Túrós rakottkrumpli
» Rakott sajtos hús » Sajttal rakott burgonya » Rakottgríz » Az én rakott krumplim
» Sajtos rakott burgonya » Rakott karfiol egyszerűen » Túróval rakott puliszka » Rakott kekszes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.