Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zsemle (ahogy én csinálom) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
zsemle
0,5 l tej
vaníliás cukor
3-4 db alma
1/4 kg túró
citrom
cukor
3 tojás
sárgabarack lekvár
kicsi tejföl

Elkészítés:
A tejet vaníliás cukorral felforraljuk. Addig elő lehet készíteni a többi dolgot.
Túró: beletesszük a tojássárgáját, citromhéjat, cukrot, kicsi tejfölt, eldolgozzuk.
Alma: meghámozzuk, lereszeljük és cukorral, fahéjjal ízesítjük.
Miután ezek elkészültek, a zsemléket fel lehet szeletelni, szűrőbe helyezve leöntjük a vaníliás tejjel (nem szabad nagyon eláztatni). Egy jénaiba lefektetünk egy sor zsemlét, jöhet rá egy adag túró. Még egy sor zsemle, utána az alma. Aztán zsemle, és baracklekvár. Jénai mélységétől függően ezt addig lehet folytatni, amíg meg nem telik. A tetejére pedig jön a tojás felvert habja. Sütőben 160 fokon 15-20 perc alatt összesütjük.

Tanácsok:
1. Kiadós leves mellé főételként is jó, de desszertnek sem utolsó:)
2. Szikkadt zsemléből ajánlanám, egyrészt a friss hamar elázik a tejtől, másrészt meg legalább nem vész kárba a már kicsit szárazabb zsemi:)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: alyce


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos rakott csirkemell » Kolozsvári rakott kacsa » Zsemlegombóc » Gazdagon rakott cukkini
» Rakott krumpli 2 » Finom rakott karfiol » Rakott húsos zöldség » Rakott rétes
» Túrós-kapros rakott tészta » Rakott hagymás burgonya » Pulyka rakottas » Rakott egyveleg
» Virágos, rakott palacsinta » Kolbászkrémes rakott hús » Rakott sertés hús » Rakott krumpli máshogy


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.