Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakottgríz recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 liter tej
6 evőkanál búzadara
kevés zsemlemorzsa
cseppnyi Vénusz olaj olaj
cukor
bármilyen piros lekvár

Elkészítés:
Nagyon egyszerű, „gyerekkompatibilis” recept: a tejben megfőzöm a darát - ízlés szerint cukorral és sóval. Hígnak tűnhet, de ha megfőtt, egy negyed órára félreteszem, és addig dagad, hűl, sűrűsödik. Addig előveszek egy mély jénait. A zsemlemorzsát megpirítom az olajon, és egy evőkanálnyit szórok belőle a tál aljára. Aztán jöhet rá egy merőkanálnyi gríz, és pár csepp piros lekvár. A legfinomabb meggyel vagy ribizlivel, mert az savanykás... De ízlések és pofonok... Ezt a rétegezést folytatom: morzsa, gríz, lekvár... míg el nem fogy. Melegen is szoktuk enni, ha nagyon éhesek vagyunk, de érdemes ikább hűtőbe tenni, és kihűteni.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges fehérbab leves » Tavaszi leves májgaluskával » Sárgaborsóleves kolbásszal » Tokaji borleves mazsolával
» Fokhagymás sajtleves » Sörleves habgaluskával » Hideg bableves » Német sörleves
» Finom zöldségleves » Atkins paradicsomos káposzta » Tarhonya leves » Bográcsos krumplileves
» Segesvári egresleves » Tárkonyleves » Tejfölös céklaleves » Orosz húsleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.