Tutireceptek.hu fejléc

Rakottgríz recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 liter tej
6 evőkanál búzadara
kevés zsemlemorzsa
cseppnyi Vénusz olaj olaj
cukor
bármilyen piros lekvár

Elkészítés:
Nagyon egyszerű, „gyerekkompatibilis” recept: a tejben megfőzöm a darát - ízlés szerint cukorral és sóval. Hígnak tűnhet, de ha megfőtt, egy negyed órára félreteszem, és addig dagad, hűl, sűrűsödik. Addig előveszek egy mély jénait. A zsemlemorzsát megpirítom az olajon, és egy evőkanálnyit szórok belőle a tál aljára. Aztán jöhet rá egy merőkanálnyi gríz, és pár csepp piros lekvár. A legfinomabb meggyel vagy ribizlivel, mert az savanykás... De ízlések és pofonok... Ezt a rétegezést folytatom: morzsa, gríz, lekvár... míg el nem fogy. Melegen is szoktuk enni, ha nagyon éhesek vagyunk, de érdemes ikább hűtőbe tenni, és kihűteni.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-mézes szőlőleves » Alföldi pulykaraguleves » Fokhagymaleves » Tárkonyos zúzaragu leves
» A legfinomabb bableves » Petrezselyemleves » Meggykrémleves habgaluskával » Tejszínes körteleves
» Tejfölös-Zöldséges Sonkaleves » Minestrone » Májgombóc levesbe » Fokhagymás gombaleves
» Tojásleves másképp » Olasz fasírt » Kókuszleves » Tárkonyos csülökleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.