Tutireceptek.hu fejléc

Rántott zöldségfélék recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók:
2 fő részére kb 0.5 kg zöldség
5-6 dkg liszt
2 tojás

Elkészítés:
Elkészítés:
Karfiol: félig főzzük meg enyhén sós vízben, szedjük ki lecsorogjon.
Tök: zsengét szeleteljük, sózzuk, idõsebbet hámozzuk, kimagozzuk, szeleteljük sózzuk.
Padlizsán: vékonyan hámozzuk, szeleteljük, sózzuk.
Alma: hámozzuk, kimagozzuk, szeleteljük.

A zöldségeket a lisztben, tojásban megforgatjuk, forró olajban kisütjük.
A panírozás a hagyományos módon is készülhet: liszt, tojás, prézli.
A tányérra tegyünk két réteg papírszalvétát, és arra szedjük ki az olajból a megsült szeleteket. A papírszalvéta a szeletekből az olajat magába szívja.
Rizskörtettel, burgonyakörettel tálajuk.

A párizsiasan vagy rántva készült zöldségek nagyon ízletesek, de nem kalória és szénhidrátszegények. Rizs vagy burgonya körettel csak azok fogyasszák, akiknek 70-80 g szénhidrát tartalmú étkezésre van lehetőségük. A többiek , szerintem egyék önálló ételként, a panír legyen a köret helyett számítva.

Tanácsok:
Energia tartalom: kb. 380 kcal
Szénhidrát: kb. 30 g, hagyományosan panírozva kb. 40-45 g


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott ananász » Extra rántott sajt » Csirkemelles rántotta » Töltött-rántott kifli
» Rántott pacal » Hamis rántott hús » Rántott gomba töltve » Hamis rántotta
» Sajtos rántott brokkoli » Rántott csuka » Húsvéti rántott sajt » Krumplis rántotta
» Foghagymás rántott krumpli » Rántott brokkoli variációk » Rántott ponty hawaii módra » Nori féle tojásrántotta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.