Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rebarbara szörp recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre
25 szál (pucolt súlyban: 75 dkg) rebarbara
2,5 l víz
2,5 kg kristálycukor
5 db citrom (a legjobb a bio)
50 g citromsav
1 ek porcukor
vaj a formához

Elkészítés:
Megpucoljuk a rebarbarát. Felvágjuk 1-2 cm-es darabokra.
A citromokat alaposan lesikáljuk. A héjával együtt felkarikázzuk.
Lehetőleg sérülésmentes zománclábosba vagy fémlábosba tegyük a rebarbarát és a citromot. Felöntjük 2,5 l vízzel.
15 percig főzzük, majd leszűrjük, a gyümölcsöt is egy kanállal átnyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön.
Ezután beleöntünk 2,5 kg cukrot, a citromsavat, és állandó kevergetés mellett 15 percet főzzük.
Sterilizált üvegekbe töltjük, és dunsztba rakjuk. (Én 2-3 napig a dunsztba hagyom.)
Hígítva, akár buborékos, akár mentes vízzel finom frissítő.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzavirág szörp készítése » Levendula szörp » Rácsos-rebarbarás linzer 2 » Édenkert bodzaszörp
» Mézes bodzaszörp » Bodzavirág szörp mézzel » Rebarbarakrémleves » Rebarbara krémleves
» Bodza szörp » Eper rebarbara lekvár » Rebarbararétegek » Rebarbarás jeges tea
» "Bogárszörp" » Eperszörp » Bodzaszörp 2. » Bodzavirágszörp


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.