Tutireceptek.hu fejléc

Rebarbara szörp recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre
25 szál (pucolt súlyban: 75 dkg) rebarbara
2,5 l víz
2,5 kg kristálycukor
5 db citrom (a legjobb a bio)
50 g citromsav
1 ek porcukor
vaj a formához

Elkészítés:
Megpucoljuk a rebarbarát. Felvágjuk 1-2 cm-es darabokra.
A citromokat alaposan lesikáljuk. A héjával együtt felkarikázzuk.
Lehetőleg sérülésmentes zománclábosba vagy fémlábosba tegyük a rebarbarát és a citromot. Felöntjük 2,5 l vízzel.
15 percig főzzük, majd leszűrjük, a gyümölcsöt is egy kanállal átnyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön.
Ezután beleöntünk 2,5 kg cukrot, a citromsavat, és állandó kevergetés mellett 15 percet főzzük.
Sterilizált üvegekbe töltjük, és dunsztba rakjuk. (Én 2-3 napig a dunsztba hagyom.)
Hígítva, akár buborékos, akár mentes vízzel finom frissítő.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szeder szörp » Bodza szörpi » Citromfű szörp » Mézes bodzaszörp
» Rebarbara leves » Meggyszörp » Mentaszörp » Tartós bodzavirág szörp
» Bodzavirág szörp készítése » Habos-rebarbarás sütemény » Hideg rebarbaraleves » Gyömbérszörp
» Rebarbara kompót » Bodzaszörp sűritmény » Bodzaszörp » Levendula szörp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.