Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rebarbarabólé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre
500 g rebarbara
1 mk kakukkfű
1 tk ánizs
1 zöld citrom, darabokban levágott héja
200 g nád-, barna-, vagy sima cukor
50 ml bodzaszirup/ szörp
400 ml fehérbor
400 ml pezsgő

Elkészítés:
A rebarbarát letisztítjuk, feldaraboljuk, fazékba tesszük a kakukkfűvel, ánizzsal, zöld citrom héjjal, cukorral, felöntjük 5 dl vízzel és 20 percig főzzük.
Szűrön leszűrjük. Hozzákeverjük a bodzaszirupot, majd hűtőbe tesszük.
Ha lehűlt, a fehérborral és pezsgővel keverve fogyasztjuk.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Glögg (forralt bor) » Bodzás frissítő » Canadian and campari » Szeder Szörp tartósító nélkül
» Acapulco » Ichbien » Dinnyelimonádé » Banana Daiquiri - Bahamák
» Mascotte » Almaza » Mickey Mouse » Igazi limoncello
» Batman kotél » Hűsítő ital dinnyéből » Bobby Burns » Almapuncs tejszínnel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.